Стикерът за “Гражданска отговорност” скоро ще остане в миналото

Стикерът за “Гражданска отговорност” скоро ще остане в миналото
Източник: Banker.bg

По предложение на народният представител Божидар Божанов парламентът прие на първо четене да отпадне стикерът за “Гражданска отговорност” и да се въведе ограничение за въвеждане на стикери с подзаконов акт. По този начин на практика стикерите от предното стъкло на автомобилите се премахват.

Сред предложенията на Божанов в законопроекта за изменение на Закона за движението по пътищата е също и спирането и връчването на актове и фишове на пътя на шофьори, които имат повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Тези шофьори ще фигурират в достъпни за обществото данни, разпределени най-малко по-области. 

Застраховки Гражданска отговорност на автомобилистите и Помощ при пътуване - Премиен приход 2022

Депутатът предлага още уреждане на правила за служебен електронен достъп до регистрите на МВР от заинтересовани страни (държавни органи, доставчици на обществени услуги, лица, осъществяващи публични функции).

Между първо и второ четене ще предложа и автоматизирано издаване на електронни фишове при засичане на автомобили без технически преглед или “Гражданска отговорност” от всички налични камери

, допълни още Божидар Божанов.

Лев Инс - нова тарифа за застраховка "Гражданска отговорност"