Китайската технологична корпорация Alibaba планира да инвестира 2 млрд. долара в Турция.

Приходите на китайския холдинг са достигнали 32,29 милиарда долара през второто тримесечие на годината
Китайската технологична корпорация Alibaba планира да инвестира 2 млрд. долара в Турция.
Източник: Ройтерс

Според изявление на турската компания Trendyol държавният глава Реджеп Тайип Ердоган е приел наскоро в Истанбул президента на корпорацията Alibaba и президента на Trendyol Чаглаян Четин.

Президентът на Alibaba Майкъл Евънс съобщи вчера, че компанията планира да инвестира 2 млрд. долара в Турция.

По време на срещата в Истанбул Майкъл Еванс е информирал президента Ердоган за инвестициите, които китайската корпорация планира да направи в Турция. Той е споделил и подробности за реализирани проекти като центровете за логистика в Анкара и за експортен оперативен център на летището в Истанбул.

Търговския закон се урежда нова правна форма - Дружеството с променлив капитал

Само месеци след като раздели бизнеса си между шест компании, днес китайската технологична корпорация Alibaba обяви, че продажбите й през второто тримесечие са скочили с 14 на сто, отнесено спрямо същия период на миналата година, а всички основни нейни бизнес звена са се върнали към растеж, съобщиха от Ройтерс и Си Ен Би Си.

Приходите на китайския холдинг са достигнали 32,29 милиарда долара през същото тримесечие, а отделът на Alibaba за търговия на китайския пазар отбеляза увеличение на приходите с 12 на сто - до около 16 милиарда долара.

Припомняме, че компанията по-рано реши да отдели физическите си супермаркети, които са с по-нисък марж на печалба, в отделен бизнес, наречен "Фрешипо", който се подготвя за публично предлагане.

Кой ще поеме разходите на търговците при въвеждането на еврото?