Безобразие от АПИ, лъсна в схема със знаци-убийци на пътя

АПИ е допуснала на пътя да има пътни знаци, които застрашават пряко безопасността и поставят в риск участниците в движението.
Безобразие от АПИ, лъсна в схема със знаци-убийци на пътя
Източник: БТА

Сдружението Европейски център за транспортни политики (ЕЦТП) на нарочна пресконференция днес в БТА съобщи, че е провело независимо разследване за поставени пътни знаци преди тунел „Витиня“, които не отговарят на нито едно европейско или българско нормативно изискване. След множество сигнали до различни институции знаците продължават да са в експлоатация. За да прикрият гафа си, от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) са прибегнали и до съставяне на документи с невярно съдържание.

Китай открива първата високоскоростна железопътна линия със скорост 350 км/ч през морето

На пресконференцията председателя на сдружението Диана Русинова представи факти и документи, които доказват, че АПИ е допуснала на пътя да има пътни знаци, които застрашават пряко безопасността и поставят в риск участниците в движението.

След като са премахнати неотговарящите на изискванията знаци, през март са сложени други, които били произведени от гръцка фирма.

С любов от БДЖ: Тръгваш на работа в 6.25 ч., прибираш се около 20:00

От ЕЦТП са сигнализирали прокуратурата, тя на свой ред извършила проформа проверка, като попитала всички замесени участници по веригата и получила уверение от тях, че няма нарушение.

Русинова изнесе и данни за ощетяване на бюджета, чрез посочената схема. На пресконференцията присъства и шефа на АПИ, който не отрече изнесените от ЕЦТП факти.