С любов от БДЖ: Тръгваш на работа в 6.25 ч., прибираш се около 20:00

Хора от близките до Пловдив населени места пътуват с часове на разстояния, които с кола се взимат за около 15 минути.
С любов от БДЖ: Тръгваш на работа в 6.25 ч., прибираш се около 20:00

Стотици попаднаха в капана на БДЖ в най-големите жеги. Хората от близките до Пловдив населени места пътуват с часове на разстояния, които с кола се взимат за 15 минути. По релси за една от най-близките дестинации Асеновград вече се пътува с часове. 

До хаоса се стигна след като заради ремонтни дейности по проекта за модернизация на ЖП възел Пловдив, БДЖ промени графика на голяма част от влаковете. По първоначална информация ремонтът ще продължи чак до 25 септември. 

Пловдив пък като индустриален център вече привлича работна ръка в радиус от 40-50 километра. 

Автобусът закъснява с над 2 часа – компанията ви дължи храна и напитки

За да дойдем на работа в Пловдив, хващаме влак в 06:25 часа сутринта. Тоест, станали сме от леглата най-късно в 5.30 часа. Обратният влак, от Пловдив до Белово, е в 18:50 ч. и това е само при условие, че няма закъснение. В идеалния случай по къщите си сме в 20:00 часа

, споделят работници и служители, които ежедневно пътуват за работа по направление Пловдив-Стамболийски-Пазарджик–Белово и обратно. 

За много българи влаковете са единствен вариант да се придвижват, за да работят. За това е важно графикът на железницата да бъде съобразен и с работното време, категорични са хората. При всяка промяна в разписанията на влакове, от БДЖ  се вмъква текст със следното съдържание :

 БДЖ съгласува движението на бързите и пътническите влакове с областните и общинските администрации по места.

БДЖ подарява безплатно пътуване на децата за 1-ви юни

Хората са направили проверка в единната транспортна система BGRazpisanie.com, че в посока Белово следобед са обявени два влака - в 16.10 и 18.50 ч. Този в ранния следобед обаче е абсолютно безполезен и пътува най-много с  десетина пътника. При условие, че влакът е празен, каква печалба има държавната компания БДЖ от този никому ненужен влак, риторично питат пътниците. Никой служител не работи до 15.30 ч., за да си позволи да ползва жп-превоза в 16.10 ч. Повечето приключват в 17 или 17.30 часа и трябва да запълнят час и двайсет минути в чакане на влака, посочват хората. 

Подписка събират и пътуващите по направление Пловдив – Асеновград, които имат същия проблем.