Летище Варна открива летен сезон 2023

Летище Варна открива летен сезон 2023, съобщават от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД
Летище Варна открива летен сезон 2023
Източник: „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД

През този сезон летище Варна добавя 3 нови маршрута до Варна – Вилнюс (Литва) и Катовице (Полша), които започват в началото на юни, както и Краков (Полша) от началото на юли, като за първи път този сезон ще има редовни полети по този маршрут.

Увеличава честотите по маршрута Истанбул-Варна, като от 5 полета на седмица ще изпълнява по цели 9 полета седмично.

Полети свързващи Варна с Виена ще бъдат изпълнявани 6 пъти седмично, а от 10 април полетите ще се извършват ежедневно.

Подновяват се полетите от Берлин до Варна на 30 март, а през летния сезон има и редовни полети от Лондон Гетуик до Варна.

Нова нискотарифна авиокомпания, добавя още един френски маршрут, към този, който откри миналата година от гр. Лил, този път ще извършва полети и от гр. Нант.

Отново ще се изпълняват полети по маршрута Франкфурт – Варна.

На 5 юни стартират и директни полети от Белград до Варна, 4 пъти седмично и по този начин ще дава възможност да се правят връзки с много други дестинации, до които авиокомпанията изпълнява редовни полети в Европа, Америка и Русия. Последно сръбският национален авиопревозвач извършваше тези полети през 2016 г.

И тази година летище Варна ще има нови маршрути и за първи път ще изпълнява полети до Варна от 2 полски града – Варшава и Катовице.

През 2023 г. полети ще бъдат оперирани също и от новото летище Радом във Варшава, в допълнение към основното летище на полската столица. За първи път това лято ще имаме комбиниран маршрут от чартърни полети от Карлови Вари и Пардубице, Чехия.

През този летен сезон има и рестарт на няколко маршрута от Скандинавските страни – Берген (Норвегия), Хелзинки (Финландия) и Олборг (Дания).

Първите чартъри от Германия пък започват в първата половина на месец май.