Нова чартърна програма за Варна от Великобритания за летния сезон на 2024 г

Ако стартират чартърните полети и до летище Варна, от следващата година ще се предлагат и почивки и в курортите по Северното Черноморие.
Нова чартърна програма за Варна от Великобритания за летния сезон на 2024 г
Източник: Varnae.bg

Най-големият британски туроператор – Jet2Holidays, може да стартира чартъри от редица летища във Великобритания до Варна за летния сезон на 2024 г., съобщава TravelNews като се позовава на информация на представителя на компанията у нас.

До момента концернът извършва полети само до Летище Бургас, тъй като най-голям интерес британските туристи проявявали към курорта Слънчев бряг. Ако започнат да се извършват чартърни полети и до летище Варна, от следващата година Jet2Holidays ще предлага почивки и в курортите по Северното Черноморие, като Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и Албена.

Записванията на британския пазар за предстоящия летен сезон 2023 вървят с ръст около 10% спрямо миналата година, посочи Иван Грошев - управител на компанията, която представлява британския концерн у нас. Той се надява да бъдат достигнати нивата от преди пандемията. Очаква се Министерството на туризма да проведе роуд шоу във Великобритания през април и да засили рекламата на този пазар. Искането беше поставено от Националния борд по туризъм и британските туроператори, информира ВАРНА Е.