Среща във връзка с Дълбоко Технологичен Иновационен Порт Варна

Инициативата ще консолидира усилията на технологично-иновационния капацитет в цяла Североизточна България
Среща във връзка с Дълбоко Технологичен Иновационен Порт Варна
Източник: Варна Е

В последният ден на февруари, в Икономически университет – Варна, се проведе поредната среща във връзка с Дълбоко Технологичен Иновационен Порт Варна (VDTIP) – първата дълбоко технологична иновационна долина в Европа.

На нея присъстваха представители на варненските университети, JA Bulgaria, ИКТ Клъстер Варна, Wollow и други фирми, организации и експерти, сподели репортерът на онлайн медията ВАРНА Е

Беше обсъден напредъкът на дейностите от момента на нейното иницииране (17.10.2022), както и представянето на модела на VDTIP в Мюнхен, Германия през ноември 2022.

"Участниците в срещата бяхме единни по отношение на необходимостта да работим съвместно за консолидиране на местния предприемачески и технологично-иновационен капацитет в по-широк план, т.е. не само на град Варна, но и на по-широк ареал от Североизточна България, като стремежът е превръщане на региона в най-добро място за живеене.", увери Ректорът на Университета проф. д-р Евгени Станимиров

Беше взето решение, до две седмици да се излъчи работна група, която да се ангажира със задачи, свързани с визията, приоритетите, ползите, партньорствата и индикаторите за отчитане на прогреса на дейността на VDTIP.

"Трябва да имаме готовност с тези стъпки, за да ги презентираме пред представители на местни предприемачески екосистеми от цяла Европа на събитие на високо равнище във Варна на 23-24 юни 2023."

Беше изразена благодарност на община Варна за подкрепата на събитието, което предстои през юни 2023 г.