Публикуване на статия с репутационни линкове

За колеги СЕО специалисти публикуване  на статия с около 1000 символа с два или три линка в нея
Публикуване на статия с репутационни линкове

За тези които искат да са СЕО джедаи

Линк билдингът или изграждането на връзки е един от основните аспекти на SEO оптимизацията. Можете да напишете една страхотна, подробна и полезна статия или материал, но ако търсачките не могат да намерят връзки към нея, тя най-вероятно няма да бъде посетена от никой. Същото се отнася и за Вашият уебстраница/уебсайт или оналайн магазин, ако нямате качествени и добре подбрани обратни линкове към началната или вътрешните страници, задачата за популяризиране става доста по-трудна, да не кажем невъзможна.

За да могат Google, Bing или друга търсачка да открият публикацията ви, тя се нуждае от връзки сочещи към нея от други уеб сайтове. Колкото повече връзки от различни уеб сайтове имате, толкова по-добре (Колкото повече, толкова повече... - е казал геният на СЕО оптимизацията Мечо Пух, а тук това правило е безценно). 

Бъдете внимателни или пък осторожни (това е мястото да покажем, че боравим със синоними добре, а за текстовете е перфектно) - трябва да акцентираме върху факта, че качеството на тези външни връзки е от мега-гига значение за оптимизацията. Не всички връзки имат еднаква или реципрочна стойност, авторитета и Силата са различни, от което се определя и тяхната стойност. 

Какво представлява хипервръзката или link-а?

Имало едно време..., връзката или “хипервръзката” е връзка между две страници или два сайта в интернет. С помощта на връзка можете да насочвате хората към страница, публикация, изображение или друг тип медия в интернет. Връзките съществуват на първо място за потребителите, с помощта на които те могат лесно да се "телепортират" от едно място в интернет до друго.

Връзките са "агенти в тила" за нашата военна стратегия, които добре служат и на търсачките,  а ботовете на търсачките, които следват тези връзки, за да откриват други или нови страници в интернет са свързочниците в нашата СЕО стратегия  за малката ни армия. Този процес се нарича обхождане. За да може роботът да открие Вашия уебсайт е необходимо да има поне една хипервръзка/линк към него от уебсайт, който вече се обхожда и е познат на търсачката. Едно от първите неща, които трябва да направите, след като публикувате нов сайт в Интернет и гръмнете шампанското е да се уверите, че получавате тази първа връзка.

Текст котва / анкър текст - Солта и Пипера на подложения линк

Анкър текстът има две основни цели: той трябва да описва за какво става дума в свързаната страница и трябва да привлича вниманието на хората, за да кликнат. 

Връзка с правилен анкор текст има две предимства:

 • повече хора щракват върху него, което води до повече директен трафик, той ще помогне на търсачките да разберат за какво се отнася вашата страница, което може да доведе до повече трафик от търсачките.
 • Разбира се, не можете да контролирате начина, по който другите слагат връзки към вашия сайт, но можете да го използвате, за да подобрите вътрешните си връзки.

Ако много висококачествени връзки с правилен анкор текст водят към определена страница на Вашия сайт, търсачките ще я сметнат за популярна, полезна или значима статия и следователно ще я класират по-високо.

Какво трябва да направите, за да получите връзки?

Ще е нужно да създадете уебсайт, към който хората да искат да поставят връзки сами, което не е много лесно за постигане като цел. 

В общи линии е следното: Създавайте висококачествено, забавно, оригинално или изключително съдържание, което хората искат да споделят. 

Но как да го направите, особено ако сте нърд или просто Ви липсва въображение и подготовка?

Експертите в СЕО казват, че процеса изисква първо място трябва да разберете коя е вашата аудитория и да си отговорите ясно на следните въпроси:

 • До кого се опитвате да достигнете със съдържанието си?
 • От какъв вид съдържание се нуждаят те?
 • Каква информация търсят и какъв вид въпроси задават?
 • Какви думи използват?
 • Какъв вид уеб сайтове посещават?


Създаването на такова съдържание става много по-лесно след като си изясним отговорите на тези въпроси, но все пак не е лесна задача. Освен това, когато създадете тази страница с ценно съдържание за вашата аудитория и знаете кои уеб сайтове посещават, ще имате отправна точка за дейностите си по изграждане на връзки:

 • можете да започнете да се обръщате към собствениците на тези уебсайтове за помощ или бартер
 • можете да се регистрирате в множество каталози или платформи за да получите линкове или да платите за подобна услуга
 • можете да си закупите качествени външни линкове на добра цена от платформи или новинарски сайтове като този

PR материали или платени публикации

 1. Предлагаме за колеги СЕО специалисти публикуване на статия с около 1000 символа с два или три линка в нея,  като ще е необходимо да ни предоставите и минимум една снимка с резолюция 1200/900px или до 3 такива.
 2. Посочете и в коя категория/категории искате да бъде публикувана и ни добавете 3-4 думи/тага с които да обвържем статията.
 3. Изготвени от рекламодателя, видими в новинарския поток, вкл. активни линкове, видео (YouTube, Vimeo)
  Цена – 250 лв. без ДДС. 
 4. Цената за една публикация е 250 лв. без ДДС , но при наличие на по-интензивни отношения или по-голям обем публикации, условията са обект на договаряне в полза на партньорите ни.