EBay ще премахне около 1000 работни места или 9% от работната сила на пълен работен ден

Главният изпълнителен директор Джейми Яноне каза на служителите, че компанията ще „намали броя на договорите, които имаме в рамките на нашата алтернативна работна сила през следващите месеци“.
EBay ще премахне около 1000 работни места или 9% от работната сила на пълен работен ден
Източник: cnbc.com

EBay  заяви че планира да съкрати 9% от работната сила на компанията, което се равнява на около 1000 работни места на пълен работен ден, тъй като технологичната индустрия продължава да намалява до началото на 2024 г. Акциите се повишиха с повече от 3% в разширената търговия.

Джейми Яноне, главен изпълнителен директор на eBay, каза на служителите в писмо, публикувано в корпоративен блог, че компанията също ще „намали броя на договорите, които имаме в рамките на нашата алтернативна работна сила през следващите месеци“.

Яноне каза, че съкращенията на работни места са необходими, тъй като „общият брой на персонала и разходите на eBay изпревариха растежа на нашия бизнес“.

Вече не е новина, и Cisco се готви за масови съкращения

За да се справим с това, ние внедряваме организационни промени, които обединяват и консолидират определени екипи, за да подобрим изживяването от край до край и да отговорим по-добре на нуждите на нашите клиенти по света. Скоро ще започнем да уведомяваме онези служители, чиито роли са елиминирани, и ще започнем процес на консултации в области, където е необходимо.

След сериозните съкращения на работни места миналата година, технологичните компании продължиха да елиминират позиции през януари, тъй като опасенията относно потребителските и бизнес разходите продължават. Amazon, Alphabet и Unity   са потвърдили съкращения, SAP заяви, че има за цел да извърши доброволно изкупуване или да даде възможност за смяна на работата на 8 000 служители като част от програма за преструктуриране за 2024 г.

Относно съкращенията на eBay, Джейми Яноне каза, че иска служителите да работят от вкъщи на 24 януари, „за да осигурят малко пространство и уединение за тези разговори“.

Google e похарчила милиарди долари, за да съкрати хора

Тези промени са трудни, но съм уверен, че като работим заедно, ще станем по-силни от всякога. През следващите месеци ще видите по-фокусиран, гъвкав и отзивчив eBay – такъв, който е в по-добра позиция да постигне напредък в нашата цел да създадем икономически възможности за всички.

По-рано през януари eBay заяви, че ще плати наказателна санкция от 3 милиона долара като част от споразумение, свързано с кампания за киберпреследване и тормоз, проведена от група от бивши служители.