X (Twitter) на Елон Мъск се приближава към криптоплащанията с нов държавен лиценз

Регулаторните органи на Роуд Айлънд издадоха на X лиценз, за пренос на валута.
X (Twitter) на Елон Мъск се приближава към криптоплащанията с нов държавен лиценз
Източник: Cointelegraph

Регулаторните органи на Роуд Айлънд издадоха на X (Twitter) лиценз за пренос на валута, с което направиха крачка напред към навлизането на компанията в сектора на финансовите услуги.

Лицензът се изисква по закон от компании, които извършват финансови дейности от името на потребители, свързани с изпращане и получаване на пари - определение, което включва както фиатни, така и крипто активи. Одобрението ще позволи на X да съхранява, прехвърля и обменя цифрови валути.

Лицензът на X за преводач на валута в Роуд Айлънд е одобрен на 28 август според Националната система за многодържавно лицензиране (NMLS).

Печалбата на американският технологичен гигант Microsoft се увеличава

Този ход е важна стъпка напред в стремежа на Елон Мъск X да се превърне в "приложение за всичко", което ще включва крипто и фиатни плащания.

Въпреки че източници предполагат, че предстоящата функция за разплащания на X първоначално ще предлага поддръжка само на фиатни валути, Мъск е инструктирал разработчиците в X да изградят системата за разплащания на платформата по такъв начин, че в бъдеще да може да се добави крипто функционалност.

Одобрението идва близо два месеца след като X си осигури лицензи за предаване на пари в Мичиган, Мисури и Ню Хемпшир, които бяха одобрени на 5 юли. С последния лиценз X си осигури лицензи за предаване на пари в общо седем американски щата.

Payhawk получава лиценз за институция за електронни пари (EMI) и отваря офис в Литва

Все още не е ясно какви точно финансови предложения ще бъдат достъпни, ако и когато X въведе функции за плащане.

Хора, запознати с плановете на компанията, посочват, че X първоначално ще предлага услуги за транзакции във фиатна валута, подобни на PayPal, чийто съосновател е Мъск, с възможност за бъдеща интеграция на криптовалути.