Печалбата на американският технологичен гигант Microsoft се увеличава

Приходите на компанията за тримесечието са се увеличили с 8,3% на 56,19 млрд. долара, при 51,87 млрд. долара миналата година
Печалбата на американският технологичен гигант Microsoft се увеличава

Американският технологичен гигант Microsoft съобщи, че печалбата му за четвъртото тримесечие на фискалната година, завършила на 30 юни, е надхвърлила прогнозите на анализаторите и бележи ръст на годишна база.

Печалбата на компанията възлиза на 20,08 милиарда долара, което прави 2,69 долара на акция. Приходите на компанията за тримесечието са се увеличили с 8,3% на 56,19 млрд. долара, при 51,87 млрд. долара миналата година.

Обръщаме специално внимание на факта, че преди две седмици американският технологичен гигант съобщи, че ще съкрати още работни места. Новата вълна от съкращения дойде в допълнение към обявеното от компанията през януари освобождаване на работна сила, довело до освобождаването на 10 000 служители.

На 10.07.2023-та година компанията подаде известие, че ще съкрати 276 души в щата Вашингтон, където е базирана.

Неотдавна от Microsoft съобщиха, че клиентите търсят начини да спестят пари от сметката си за облачни изчисления.

През последната една година и други дигитални компании като Amazon и Google, наред с други големи технологични компании, също намалиха броя на служителите си неотдавна.