Payhawk получава лиценз за институция за електронни пари (EMI) и отваря офис в Литва

Лицензът, предоставен от Bank of Lithuania, потвърждава, че Payhawk се придържа към стабилни капиталови, регулаторни и стандарти за сигурност.
Payhawk получава лиценз за институция за електронни пари (EMI) и отваря офис в Литва
Източник: Trendingtopics

Компанията Payhawk, глобално решение за управление на разходите и първият български еднорог, получи лиценз за институция за електронни пари (EMI), който ѝ позволява да предоставя платежни услуги и кредитиране на своите клиенти.

Лицензът, предоставен от Bank of Lithuania, потвърждава, че Payhawk се придържа към стабилни капиталови, регулаторни и стандарти за сигурност. Този крайъгълен камък бележи и откриването на нов офис в Литва, което увеличава глобалното присъствие на Payhawk до осем офиса.

Развълнувани сме да постигнем още един важен крайъгълен камък в нашето пътуване да преоткрием начина, по който бизнесът харчи. Изключителното разработване на продукти, съчетано с безмилостен фокус върху клиентите, е в ДНК-то на Payhawk и лицензът отключва нови възможности за иновации за нас. Като контролираме повече от стека за обработка на плащания, ние можем да се движим по-бързо и да оптимизираме инфраструктурата, за да отговорим най-добре на нуждите на нашите клиенти - подхранвайки иновациите.

, каза Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk. 

През последните 12 месеца Payhawk отбеляза значителен растеж, включително откриването на офис в Ню Йорк и Литва и 82% увеличение на броя на служителите.

С лиценза на EMI Payhawk има за цел да ускори иновациите и да предложи повече опции за плащане на своите клиенти. Понастоящем компанията обслужва клиенти в 32 страни и предоставя единно глобално решение за корпоративни карти, възстановими разходи, дължими сметки и безпроблемна интеграция на счетоводство и ERP софтуер.

С новия лиценз един от основните ни приоритети е допълнителното разширяване на възможностите ни за плащане. Например, в момента предлагаме на клиентите избор между дебитни и кредитни карти на някои пазари, но искаме да предложим тази гъвкавост на всички наши клиенти

 , коментира съоснователят на Payhawk Христо Борисов.

В бъдеще Payhawk планира да се съсредоточи върху обслужването на средни и корпоративни клиенти, със специален акцент върху новите функции и интеграции.