Нов световен рекорд за подреждане на кубчето на Рубик от Макс Парк (САЩ)

Кубчетата на Рубик са сложни пъзели, особено ако не знаете какви завъртания са необходими за решаването им.
Нов световен рекорд за подреждане на кубчето на Рубик от Макс Парк (САЩ)

То се е превърнало в своеобразна скоростна надпревара, тъй като хората по света се състезават да го решат възможно най-бързо. Наскоро Макс Парк (САЩ) постави нов световен рекорд за решаване на кубчето на Рубик за около три секунди.

Макс Парк  се е състезавал в различни турнири по света. Преди това той е държал световния рекорд за решаване на пет кубчета 3х3х3 със средна скорост 4,86 секунди през септември 2022 г., което го поставя на второ място в турнира.

Няколко месеца преди това той отново се класира на второ място в отделен турнир за решаване на единично кубче 3х3х3 за 3,63 секунди, което го поставя точно зад бившия световен рекордьор, който решава единично кубче на Рубик 3х3х3 за едва 3,47 секунди. Макс Парк се завърна за отмъщение, тъй като на 12 юни пред някои ентусиазирани фенове на куба той счупи рекорда с време от 3,13 секунди.

Говорихме с баща му след събитието, за да разберем какво мисли за това историческо решение:

Решението е пълна лудост. След малко тренировки върху друг куб Макс седна с ръце върху червената маса и зачака да започне часът. След като започнаха да отчита времето, той се отправи към целта. Но то приключи веднага след като започна. Той плясна с ръце, изкрещя: "Да" и се разхождаше триумфално, докато повечето хора в кадър крещяха с ръце на главата в шок.