Биткойнът надмина 37 000 долара за първи път от много време

Втората по популярност и капитализация криптовалута - етерът, остана без сериозна промяна около 2000 долара.
Биткойнът надмина 37 000 долара за първи път от много време
Източник: БТА

Цената на биткойна се повиши в днешната търговия с около 6,4 на сто до 37 904 долара за пръв път от май 2022 г., съобщава  БТА. Оптимизмът на инвеститорите се подхранва от очакванията биткойнът да бъде одобрен като борсово търгуван фонд (ETF). Втората по популярност и капитализация криптовалута - етерът, остана без сериозна промяна и се търгуваше на ниво от около 2000 долара.

X (Twitter) на Елон Мъск се приближава към криптоплащанията с нов държавен лиценз

Ръстът на биткойна доведе до серия бързи продажби през нощта, което допълнително повиши цената на криптоактивите, посочва Клара Медали, шеф на изследователския отдел в компанията за обработване на криптоданни "Кайко" (Kaiko).

През последната година криптопазарите трескаво търсеха катализатор след серия от лоши новини, а тази за възможния борсово търгуван фонд изглежда точна такъв. Ако се стигне до такова одобрение, ще последва нов ръст на цената

Други криптовалути също поеха по пътя на биткойна. Солана, една от най-зле представящите се през последната година, поскъпна с 11 на сто, а кардано и полигон добавиха съответно 4 и 3 на сто.

Американската фирма за криптовалута Circle с над $3 млрд. влог във фалиралата Silicon Valley Bank