Нов Главен финансов директор на „Дженерали Застраховане”

Мирослав Кочев е член на Асоциацията на сертифицираните счетоводители (ACCA) от 2016.
Нов Главен финансов директор на „Дженерали Застраховане”
Източник: economy.bg

Мирослав Кочев е новият Главен финансов директор на “Дженерали Застраховане” АД. Той наследява позицията от Жанета Джамбазка, като промяната влезе в сила от 1 октомври 2023. Успоредно с тази роля, Кочев се присъединява към Управителния съвет на дружеството.

Мирослав Кочев има дългогодишен опит в сферата на финансите. Той става част от екипа на “Дженерали Застраховане” АД през 2014 г. като началник на отдел “Отчети и инвестиции”. 4 години по-късно е избран за директор “Управление на риска” в компанията, като заемаше тази длъжност досега.

Дженерали Застраховане АД

Като част от екипа на “Дженерали Застраховане” АД Кочев има ключова роля в редица стратегически финансови проекти, включително въвеждането на рамката Платежоспособност II в областта на оценяването на активи и създаването на системата за управление на риска и управлението на капитала.

Преди 2014 Мирослав Кочев развива професионалните си умения в сферата на финансите и одита в екипа на KPMG България.

Кочев притежава магистърска степен по “Макроикономика” от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. През 2022 г. завършва mini-MBA програмата „Актюери на бъдещето“ на MIB Trieste School of Management.

Мирослав Кочев е член на Асоциацията на сертифицираните счетоводители (ACCA) от 2016.

Благодарен съм за гласуваното доверие и за възможността, като съм готов да работя за справянето с предстоящите предизвикателства! Това, че сме част от международна група с над 190-години опит в лицето на Generali, ми дава увереност, че заедно с целия екип на компанията ще продължим да насочваме усилията си към постигането на стратегическите ни цели, както и за гарантирането на добри резултати за всичките ни заинтересовани страни.

- коментира Мирослав Кочев.

След назначаването на Мирослав Кочев на поста Главен финансов директор, Жанета Джамбазка ще продължи да изпълнява функцията на член на Управителния съвет на “Дженерали Застраховане” и “Джи Пи Презастраховане” до началото на 2024. Джамбазка има дългогодишен опит в застрахователния сектор, като нейният професионален път в сектора започва през 1988. От 2015 досега тя заемаше длъжността Главен финансов директор на “Дженерали Застраховане”, като в този период тя имаше важен принос за стабилните финансови резултати на компанията и постигането на редица успехи във финансовата сфера. Преди това кариерата ѝ минава през ЗАД “Виктория”, където е Изпълнителен директор и зам.-председател на Управителния съвет на дружеството. През 2016 Жанета Джамбазка е победител в престижния конкурс CFO на годината в категория „Стратегия за развитие на финансовата функция".

Удовлетворена съм от постигнатото през годините – “Дженерали Застраховане” е финансово стабилна компания с отлични резултати и потенциал за постигане на стратегическите си цели в бъдеще. Благодарна съм за доверието, подкрепата и уважението на екипа си и на колегите, с които работихме заедно през годините! Пожелавам на Мирослав Кочев успешно да преодолява предизвикателствата и вярвам, че с качествата, които притежава, ще бъде успешен Главен финансов директор!.

- коментира Жанета Джамбазка.