Идеи за мобилни приложения за компания свързана с пътувания и туризъм

Добри идеи за мобилни приложения за пътуване, които да обмислите през 2023 г
Идеи за мобилни приложения за компания свързана с пътувания и туризъм
Източник: Wollow

Пътуването е една от най-бързо развиващите се индустрии в света. Когато хората планират пътуване, мобилното или уеб приложение за пътуване е несравним инструмент. Докато пътувате, приложението служи като за решаване на проблеми, така и е надежден приятел. Всяка успешна компания се основава на креативна идея в тази посока.

Новите идеи, правилно планиране и финес са някои от компонентите на успешния бизнес. Така че, ако сте стартираща технологична компания за пътуване, ако искате да развиете бизнеса си с приложение за пътуване, трябва да потърсите компания за разработка на мобилни приложения, която да ви помогне.

Малко статистическа информация за туристическата индустрия

Европа получава най-много туристически посещения, докато Азиатско-тихоокеанският регион получава повече от два пъти повече от втория по големина туристически регион. Очаква се туристическата индустрия да нарасне до 1,8 милиарда души до 2030 г.

Използвайки интелигентни приложения за пътуване, близо 30% от клиентите могат лесно да организират своите пътувания, а 84% от туристическите оператори искат да инвестират в мобилни приложения за пътуване. В края на краищата индустрията печели много от компаните за разработка на мобилни или уеб приложения.

Най-добрите идеи за мобилни приложения за пътуване, които да обмислите през 2023 г

За да работите в туристическата индустрия, трябва да имате атрактивна и иновативна идея. Много добре разработени и доказани приложения за пътуване променят старите си концепции с някои уникални нови функции. Ето няколко идеи за приложения за пътуване, които да ви помогнат да раздвижите бизнеса си:

  1. Приложение за хотелски резервации

Приложение за резервация на хотел може да помогне на хората да открият и резервират квартира по време на пътуване. Това им дава достъп до хотелско настаняване в зависимост от това къде планират да пътуват. Посетителите могат да използват това приложение, за да търсят места за отсядане, като например квартири, хостели и хотелски стаи.

Едно такова приложение предоставя множество опции, така че потребителите да могат да изберат имот, който отговаря на техните нужди. Те могат лесно да търсят хотели и да използват филтри като цени, удобства и клиентски отзиви, за да намерят подходящ район. Приложението за хотелски резервации е от полза както за потребителите, така и за туристическите агенти.

2. Приложение "тип екскурзовод"

Друга страхотна идея е приложението за екскурзовод, което предоставя пътеводители за дестинации по целия свят. Туристите могат да намерят различни ресторанти с различни кухни и ценови нива. Освен това тези приложения за справочници за града включват разнообразие от местни туристически атракции, пътеводители за транспорт и други функции.

Клиентите могат да разчитат на тези приложения, за да изследват и да се насладят на място. Тези приложения улесняват намирането на местни и популярни ресторанти и хижи в туристическа атракция.

3. Приложение за местен обществен транспорт

Докато посещавате нов район, наличието на местен обществен транспорт е от решаващо значение. Ако не сте запознати с градския или междуградски транспорт, удобно за туристите приложение може да ви помогне.

Такова приложение също така предоставя информация за велосипеди под наем, споделяне на такси, междущатски или междуградски автобусни услуги и различни пропуски и влакови маршрути. Освен това това приложение информира потребителите за туристическите дестинации, които трябва да посетят и тези, които вече са посетили.

4. Приложение за резервация на автобусни билети

Можете да резервирате автобусни билети по същия начин, по който резервирате полети. Много хора пътуват с автобус и можете да създадете приложение за резервация на автобусни билети, за да им помогнете бързо да намерят налични автобуси, за да стигнат до дестинациите си. Софтуерната компания Wollow от Варна предлага решение за автобусни компании в тази посока, което работи доста успешно над 12 години.

Това приложение показва наличността на билети, часовете на пристигане и заминаване на автобуса и друга полезна информация. Хората вече могат да резервират автобусни билети чрез мобилни приложения, вместо да посещават физически автогарите. С две думи, това е отлична концепция за мобилно приложение за туристическата индустрия.

5. Приложение за езиков превод за пътуване

Докато изследвате туристическата индустрия, трябва да имате предвид тази категория приложения за пътуване. Приложението за езиково пътуване е преводач за различни езици, които потребителите не могат да говорят. Позволява на потребителите да превеждат текстове и езици.

Освен това, подобно приложение позволява на потребителите да променят текста на различни езици, като щракнат върху изображения. Предлага се онлайн и офлайн и потребителите могат да го превеждат на множество езици.

6. Апликация за плащане

Приложенията за плащане са много популярни в наши дни. Туристите могат да се възползват значително от приложение за пътуване, което интегрира множество шлюзове за плащане за лесни транзакции. Това е фантастична концепция за разработка на приложения за пътуване за незабавно привличане на клиенти.

Можете да добавите много функции към това приложение, като например резервация за пътуване, конвертор на валута, карта за пътуване и т.н. Не забравяйте обаче да инвестирате в функции за сигурност, за да защитите всички данни. Докато използват тези приложения, туристите могат да научат за правилата за плащане във всяка страна.

Необходими функции за разработка на приложение за пътуване

Помислете за добавяне на задължителните функции към вашето приложение за пътуване сега, когато имате някои уникални и иновативни идеи за приложения за пътуване за навлизане в туристическия сектор.

Няколко функции, които може да включите в приложението си за пътуване:

  1. Създател на маршрут за пътуване

Добавянето на места за посещение Ви позволява да създадете предпочитан план за обиколка в приложението. Администраторът на системата след това може да използва тази функция, за да добавя персонализирани забележителности или основни туристически дестинации за потребителите.

2. Картографиране и GPS навигация

Необходима е карта, когато пътувате до ново място. Потребителите могат да използват GPS навигатор и карта, за да намерят най-бързия маршрут до своята дестинация. Добре е, да работи в режим офлайн.

3. Калкулатор на валутен курс

Тази функционалност в приложението може да конвертира точно валутните курсове. В резултат на това, когато вашите потребители трябва да конвертират валута, те могат да намерят точния обменен курс. Освен това тази функция може да проследява предишни и текущи колебания на валутния курс.

4. Прогноза за времето

Уверете се, че Вашето приложение за пътуване включва функционалност за прогноза за времето в реално време. Това ще помага на туристите при планирането на обиколки в места с различни климатични условия. Тази функция в приложението предоставя подробна информация за конкретни метеорологични условия, като например валежи, изпотяване и температура на конкретно място.

Ако сте B2C туристическа компания, вие ще предоставите идентификационни данни за вход на клиентите си, така че те да могат да влязат, да изследват и накрая да резервират своите билети сами. Това означава, че в случая B2C потребителите получават повече от просто проучване на уебсайта и тази част намалява намесата на туристическата агенция, където потребителите могат да създадат свой персонализиран пакет.

Професионална компания за дизайн на уебсайтове гарантира, че Вашият сайт ще остави на посетителите добро първо впечатление.