Летище Бургас откри летния сезон

Чартърните полети за Лято 2023 г. се очаква да започнат през първата половина на месец май, като първите организирани туристи се очаква да пристигнат от: Полша, Белгия, Нидерландия, Великобритания и Германия.
Летище Бургас откри летния сезон
Източник: Летище Бургас

Летище Бургас откри летния сезон и посрещна туристи от първия редовен полет от Варшава. По линията лети авиокомпания Ryanair, съобщават от пресцентъра на концесионера  „Фрапорт“. Това е само един от общо десетте маршрута, които Ryanair ще оперира този летен сезон на Летище Бургас, които са 3 повече от миналата година.

 Нискотарифната авиокомпания тази година ще добави следните дестинации:

  • Каунас (Литва)
  • Познан (Полша)
  • Дъблин (Ирландия)

От края на този месец авиокомпанията започва да изпълнява полети от 7 европейски града: Варшава Модлин, Познан и Краков (Полша), Каунас (Литва), Братислава (Словакия), Лондон Лутън (Великобритания) и Виена (Австрия).


През месец май стартират полетите от Дъблин (Ирландия), а от началото на месец юни стартират и полетите от Будапеща (Унгария) и Гданск (Полша).

След като през 2022 г. беше отбелязан ръст на полски пазар, през 2023 г. се очаква на Летище Бургас да бъдат обслужени още повече пътници от/до Полша. За първи път ще има чартърни полети от Шчечин, а авиокомпания Azur Air Ukraine за първи път ще изпълнява полети до Бургас от 3 полски града – Варшава, Познан и Катовице.

И през тази година Wizz Air ще изпълнява полети, свързващи Летище Бургас с общо 11 дестинации в 5 държави, а именно: Виена (Австрия), Будапеща и Дебрецен (Унгария), Тел Авив (Израел), Гданск, Катовице, Краков, Люблин, Варшава и Вроцлав (Полша) и Лондон Лутън (Великобритания), който се изпълнява целогодишно.

Националният авиопревозвач на Латвия - Air Baltic, за първи път тази година ще изпълнява редовни полети от Рига до Бургас, 2 пъти седмично, като началото ще бъде поставено на 2 май, давайки възможност за връзки с останалите дестинации на авиокомпанията.

Чартърните полети за Лято 2023 г. се очаква да започнат през първата половина на месец май, като първите организирани туристи се очаква да пристигнат от: Полша, Белгия, Нидерландия, Великобритания и Германия.

 В сравнение с предходната 2022 г., тази година се очаква ръст на пътниците от Прибалтийския и Скандинавски пазари. За първи път след 2019 г. ще бъдат подновени чартърните полети от Берген (Норвегия) и Гьотеборг (Швеция).

Очаква се ръст и на пазар „Нидерландия“, като за първи път ще се извършват чартърни полети от град Грьонинген.