Безкабелната телевизия на А1 вече работи на над 100 000 устройства

Приложението за смарт телевизори работи към момента е съвместимо с 95% от актуалните модели смарт телевизори на пазара.
Безкабелната телевизия на А1 вече работи на над 100 000 устройства
Източник: А1

Безкабелната телевизия на А1 вече работи на над 100 000 устройства. Приложението Xplore TV за смарт телевизор става все по-предпочитано от клиентите, които могат да го ползват на широк набор от устройства и операционни системи, за да гледат интерактивна телевизия с над 200 канала в SD, HD и 4K в цялата страната и без значение кой е доставчикът на интернет на услугата.

С помощта на приложението Xplore TV за смарт телевизор А1 предоставя на абонатите си качествено нов начин за гледане на телевизия, който оставя в миналото кабелите, допълнителните устройства и нуждата от второ дистанционно. Смарт телевизорите могат да използват както Wi-Fi, така и стандартна интернет свързаност през кабел, а приложението замества досегашните приемници, с които се предлага услугата.

Всички потребители на приложението могат да спират на пауза, да превъртат напред и назад, и да гледат архив на предаванията до 7 дни назад с визуализация на детайлна информация. Xplore TV за смарт телевизор предлага и разширени възможности за търсене на конкретно съдържание, създаване на списък с любими предавания и препоръки на база зрителските навици. През месец май абонатите на безкабелна телевизия на А1 са гледали най-често новини и разнообразни риалити формати, като сред предпочитанията им се открояват също и хитови филми, сериали и мачове от Шампионската лига. 

Приложението за смарт телевизори работи към момента е съвместимо с 95% от актуалните модели смарт телевизори на пазара. Сред тях са модели на Samsung с версия на операционната система Tizen 4 или по-висока, LG с Web OS от версия 4, Hisense с Vidaa 4 или по-нова, и телевизорите и мултимедийните устройства с операционна система Android TV 9 или по-висока, сред които попадат модели на марки като Philips, Sony, Sharp, TCL, Vestel, HiSense, Panasonic, JVC, Toshiba, Xiaomi, Huawei и др.

Клиентите на А1 могат да се възползват от същите тарифни планове и оферти, които се предлагат текущо с пакети до над 200 канала, на цени започващи от 9,99 лева на месец. Настоящите клиенти на телекома могат да добавят смарт телевизор и като допълнителен приемник към съществуваща услуга, като за целта дори не е необходимо да посещават магазин. Това също може да се направи изцяло онлайн през приложението Моят А1.