Гърците на пазар за хранителни стоки в България

Всяка седмица пътуват в България предимно за хранителни стоки, които са на много по-ниски цени отколкото на гръцкия пазар.
Гърците на пазар за хранителни стоки в България
Източник: БНР

Гърците се зареждат със стоки от България, съобщават днес медиите. От партията Сириза обвиняват правителството, че не прилага мерки срещу високите цени.

Говорителят на гръцката опозиционна партия Сириза обвини правителството, че не може да се справи с високите цени на стоките и принуждава гърците да пазаруват в България.

В репортажи от Северна Гърция гръцките медии публикуват мнението на местните жители, които всяка седмица пътуват в България предимно за хранителни стоки, които са на много по-ниски цени отколкото на гръцкия пазар. Брашно, захар, млечни продукти и дори хляб си купуват гърците от България и цените са поне с 30% по-ниски, казаха гърци пред телевизия Скай.

Как "изтичат мозъци" от България под формата на добри новини от бизнеса

Дори гръцки стоки от популярни мерки са много по-евтини на българския пазар, показаха телевизионните медии в репортажи от български магазини.

От Съюза на потребителите в Гърция казаха, че никакви мерки и помощи не могат да покрият разходите за скъпите хранителни продукти и единствения път е премахване на данъците върху стоките от първа необходимост.