Carrefour се завръща в България

Веригата Parkmart ще е част от мрежата Carrefour
Carrefour се завръща в България

Carrefour се завръща в България. Само преди година, Карфур отвори отново врати в Гърция чрез франчайзополучателя Retail & More, а днес те са в контакт с няколко български групи за подфранчайз на марката, включително двадесет магазина в мрежата на магазини Parkmart, основана през 2018 г. Разпространени на цялата територия страната, тези магазини ще бъдат под марките Carrefour Market и Carrefour Express през следващите месеци, научи Спестовник.

Много сме доволни да разширим партньорството си с Retail & More в България, отбелязвайки по този начин завръщането на магазините и продуктите на Carrefour в страната. Партньорството активно следва своето развитие и поддържа амбицията, обявена в рамката от плана Carrefour 2026: отварянето на 10 нови франчайз пазара.

, заявява Патрик Ласфаргес, изпълнителен директор за международни партньорства в Carrefour.

Специален етикет ще сочи най-евтините храни в магазина

Десет години след напускането на Гърция, през 2022 г. френският супермаркет Carrefour се завърна в южната ни съседка, този път с различен партньор и насочен към дребни магазини чрез сътрудничество с местни вериги.

Партньор на френската група там е Retail & More, дъщерно дружество на групата AVE на Никос Вардиноянис, което има правото да създава магазини под ново име и да предлага ексклузивно продукти на Carrefour.