В Бургас стартира IT конференцията Digital4Burgas

Бургас е домакин на двудневна IT конференция, наречена Digital4Burgas, която се провежда в Конгресния център на пристанището.
В Бургас стартира IT конференцията Digital4Burgas
Източник: Digital4Burgas

Бургас е домакин на двудневна IT конференция, наречена Digital4Burgas, която се провежда в Конгресния център на пристанището. Това е четвъртото издание на събитието, което събира водещи експерти и фирми в областта на информационните технологии като A Data Pro, Releva.io, NEXT BASKET, Orbis Digital Services, Design Expert, SuperHosting и други.

През последните няколко години и особено по време на КОВИД кризата ние като администрация осъзнахме, че трябва по нов и различен начин да предоставяме услугите на нашите граждани и да подкрепяме по нов начин бизнеса, който иска да осъществява дейност в Бургас. Преди всичко трябва да се отнасяме с внимание и грижа към това, което донася добавена стойност за нашия град. Вашата индустрия е тази, която би имала една много добра и положителна добавена стойност към ценностите на нашия град и нашата екосистема

, каза пред участниците в събитието зам.- кметът по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

В първия ден от програмата ще се разгледат въпроси, свързани с електронната търговия. Лекциите стартираха с презентация за Европейската мрежа за подкрепа на бизнеса, на която е член и Бургас. Тя подпомага компаниите да получават достъп до международните пазари и разработва дигитални решения за подкрепа на предприемачите. Във втория ден акцентът ще бъде върху технологиите и иновациите в бранша.

Digital4Burgas има за цел да създава условия за споделяне на експертни знания, да подобри условията за правене на бизнес и да донесе стойност за икономиката.

По време на настоящото издание на Digital4Burgas ще бъдат представени нови лектори, ще се представят ключови теми за бизнеса и ще бъде обърнато внимание на въпросите, свързани с нови технологии, иновации и онлайн търговията.

Партньори на инициативата са Община Бургас, DigiHub, Индустриален и логистичен парк - Бургас.