Най-големият производител на POS терминали в света придоби българската Phos

Сумата по сделката по придобиването на 100% от Phos не се съобщава.
Най-големият производител на POS терминали в света придоби българската Phos
Източник: economy.bg

Българската Phos, чието мобилно приложение превръща телeфони в POS терминали, беше придобита от най-големия производител на POS терминали в света - Ingenico, съобщават от компанията.

Сумата по сделката по придобиването на 100% от Phos не се съобщава.

Phos е водещ играч в бързо развиващото се SoftPoS пространство, предоставяйки гъвкави решения на голям брой потребители. SoftPoS решенията позволяват на смартфони или таблети да се превърнат в терминали за плащане, като същевременно отговарят на най-високите стандарти за сигурност. Те дават възможност на малки търговци и предприемачи да приемат цифрови плащания в свят, в който плащанията в брой намаляват. Очаква се инсталираната база от SoftPoS терминали да нарасне от 3,1 милиона в световен мащаб през 2022 г. до почти 12 милиона през 2027 г.

Phos предлага нови опции за свързване бързо, лесно и сигурно на своите партньори. Решението им позволява всяка безконтактна форма на картово плащане от основните международни платежни схеми, както и цифрови портфейли като Apple Pay и Google Pay и плащания, базирани на QR код. 

Тази сделка продължава стратегическото разширяване на Ingenico към нови начини за обслужване на своите клиенти, а Phos е естествено допълнение към PPaaS бизнеса на Ingenico.

Щастливи сме да се присъединим към Ingenico и тази сделка бележи значителна стъпка в развитието на Phos. Откакто компанията е основана, ние сме пионери в нашата област и виждаме естествено съответствие с Ingenico предвид силния им фокус върху предоставянето на най-добрите в класа си иновативни решения за плащане като услуга. Виждаме силно клиентско търсене и значителен двуцифрен ръст на пазара на SoftPoS в световен мащаб и сме убедени, че Ingenico ще ни помогне да завземем повече от този пазар и да проучим нови случаи на употреба с клиенти в световен мащаб. Очакваме с нетърпение да ускорим бизнеса заедно с екипите на Ingenico през следващите месеци

, коментира Брад Хайет, главен изпълнителен директор на Phos.

Нашите клиенти и партньори по целия свят ясно идентифицираха SoftPoS като една от най-големите възможности в момента. Те смятат SoftPoS за стратегическа опция за ангажиране с нови клиентски сегменти и разработване и тестване на иновативни случаи на употреба в мащаб, с минимални допълнителни инвестиции в технологии и разпространение. Те очакват Ingenico, като техен доверен партньор в приемането на плащания, да им помогне да направят това. Ние сме много развълнувани да предоставим тази висококачествена възможност на нашите уважаеми клиенти, като си партнираме с талантливите екипи на Phos

, посочва Джулио Монтеманьо, генерален мениджър на PPaaS за Ingenico.

Френската Ingenico е световен лидер с 45 години опит в решенията за приемане на плащания, технологичен партньор за търговци, банки, агрегатори и финтех клиенти.