Димо Димов е новия вицепрезидент на френския гигант Gameloft

Гейминг компанията Gameloft обяви най-актуалните промени в ръководния си екип.
Димо Димов е новия вицепрезидент на френския гигант Gameloft
Източник: economy.bg

Гейминг компанията Gameloft обяви най-актуалните промени в ръководния си екип. Димо Димов вече е един от двамата вицепрезиденти Live Games във френския гигант.

Признанието идва след усилията на Димов в ролята му на Глобален директор Live Games да подобри начина, по който компанията развива игрите си. Работейки заедно с гейм екипите в студиата, допринесе за ефективността на портфолио, за споделянето на добри практики и за колаборацията между екипите.

Пътят на Димов в Gameloft започва още през 2007 и доказва, че интересът към игрите, усърдното учене и аналитичното мислене могат да доведат до успешна международна кариера.

 Приемам новото предизвикателство като признание не само за мен, а и за работата на отдадените хора, с които сме рамо до рамо през последните години! , сподели Димо Димов.

Gameloft e водещ разработчик и издател на игри, който се е наложил като един от най-добрите иноватори в своята област от 2000 насам. Компанията създава игри за всички дигитални платформи. Тя дистрибутира своите игри в над 100 държави и е работодател на 3600 служители в целия свят. Gameloft е компания на Vivendi.

Gameloft оперира със собствени утвърдени франчайзи като Asphalt, Dragon Mania Legends, Modern Combat и Dungeon Hunter, а също така си партнира с основни притежатели на права, включително Disney, LEGO, Universal, Illumination Entertainment, Hasbro, Fox Digital Entertainment, Mattel, Lamborghini and Ferrari.

Студиото в България е октрито през 2005 в София. Gameloft Bulgaria е един от най-големите гейм разработчици в страната с над 200 служители.