Италианската общност в България иска полети от Варна до родината си

Много сънародници от морската ни столица и близките градове алармират от много време, че им липсват полетите до Милано
Италианската общност в България иска полети от Варна до родината си
Източник: Мартино Манзолини

Варна: Италианската общност в България иска полети от Варна до родината си. По този повод е създадена анкета в Google от Ренато Витоло и разпространена чрез групите в социалните мрежи от Джузепе Мастросанти. Той е родом е от Рим, но от 8 години живее във Варна. Не само италианците в Североизточна България, но и много сънародници от морската ни столица и близките градове Добрич, Балчик, Каварна, Девня и др. алармират от много време, че им липсват полетите до Милано, както и тези до Рим, Болоня, Неапол и други дестинации в Италия.

Инициатори на анкетата са италианци, живеещи в България. Целта е с резултатите от допитването да бъдат запознати авиокомпаниите, посолствата и консулствата в Италия и България, за да бъдат възстановени директните връзки от Варна.

 Линк към анкетата

Всички директни чартърни полети от Летище Варна

Бургас: В същото време стотици бургазлии и жители на Несебър, Поморие, Созопол и други морски градове в региона посочиха във фейсбук чрез допитване на Bgtourism.bg, че искат да има полети от летището в Бургас до дестинации в Италия, Франция, Германия, Испания, до Атина или гръцките острови, до Швейцария и Скандинавските държави, както и до Дубай и още много други далечни, топли и екзотични дестинации. Сред посочените дестинации с редовни полети, които липсват на бургазлии са тези до Москва и Санкт Петербург, които са спрени от ЕС заради войната в Украйна.

Всички директни нискотарифни полети от Летище Бургас за 2023

Огромният брой хора, които се включиха в допитването, посочиха, че липсващите полети до желани дестинации е болна тема сред обществото в региона. Надеждите са усилията на концесионера Фрапорт за възстановяване на трафика от най-добрите времена за летището в Бургас и надграждане с нови маршрути, с усилията на местните власти и на Министерството на туризма, да доведат до успешен за региона резултат.