Голдмън сакс купува двете хотелски марки Casa Cook и Cook’s Club

Марките Casa Cook и Cook’s Club включват 16 франчайзинг хотела в Средиземно море и Червено море.
Голдмън сакс купува двете хотелски марки Casa Cook и Cook’s Club
Източник: Травел Нюз

Стартирала през 2016 г. с Casa Cook Rhodes, колекцията Casa Cook включва пет хотела, от коитотри в Гърция – на островите Миконос, Самос и Родос, и два в Египет – в Ел Гуна и на Северното крайбрежие.

Cook’s Club е насочен към туристи от поколението „милениум“ и към космополити, които дават приоритет на добрите моменти и качествените преживявания с приятели“. Разполага с 11 хотела в Турция, Гърция, Египет, Испания и България.

Те са придобити за неназована цена от Fosun Tourism Group, която ги придоби заедно с марката Thomas Cook през 2019 г. Марките Casa Cook и Cook’s Club включват 16 франчайзинг хотела в Средиземно море и Червено море.

„Голдмън сакс“ заяви, че инвестицията ще „ускори“ развитието в европейските дестинации, „като същевременно ще запази основния етос на марките за създаване на индивидуални и уникални места, обединени от характерен луксозен минималистичен дизайн и спокоен дух“.

Алесандро Даси, управляващ директор на двата бранда, каза:

Това е вълнуващо време и за двете марки и е ход, който ще им позволи да продължат да подобряват ваканционното изживяване на нашите гости. Инвестицията на Goldman Sachs е доказателство за силата на нашите марки и уникално предложение в разрастващия се лайфстайл курортен сегмент.

Набил Акведим, управляващ директор на Goldman Sachs Asset Management, добави:

Тази инвестиция е в съответствие с нашата стратегия за изграждане на портфолио от диференцирани хотели и курорти в Средиземноморието. Очакваме с нетърпение да работим с Алесандро и неговия екип, за да продължим да развиваме създадените от тях марки в цяла Европа.