Нови дестинации от летище София в лятното им разписание

Летище София стартира лятното си разписание с нови дестинации
Нови дестинации от летище София в лятното им разписание
Източник: СОФ Кънкет

Лятното разписание на Летище София ще включва няколко нови дестинации. То предлага на пътуващите избор от 77 редовни и 19 чартърни дестинации. Те са резултат от програмата на „СОФ Кънкет“ за разширяване на полетната мрежа и дават възможност за удобни връзки и трансферни полети.

От следващия месец пътниците ще имат възможност да ползват редовни полети до Армения (Ереван) в дните сряда и неделя от 30 април. 

Директните полети до Саудитска Арабия (Рияд) също ще се изпълняват два пъти седмично от 23 април отново в сряда и неделя. 

От юни пък стартират и директните полети до норвежката столица Осло, съобщават от пресцентъра на концесионера „СОФ Кънкет“. 

Редовните полети до Осло ще се изпълняват от Norwegian Air Shuttle, която е нова авиокомпания за летището. До норвежката столица ще се лети всяка сряда и събота от 24 юни.

Още с влизане в сила на новото разписание Ryanair започва полетите си до полския град Вроцлав. Първият самолет по дестинацията ще излети/кацне на 27 март, а до там ще се лети два пъти в седмицата в дните – понеделник и петък. 

Ryanair има още една нова дестинация с лятната ни програма, и това е Родос. Полетите до гръцкия град започват от 3 юни във вторник и събота.

В лятната програма от София ще летят 21 авиокомпании, които изпълняват редовни полети, а 6 превозвача са заявили желание за чартърни. Продължават преговорите си и с други превозвачи, за осигуряване на повече предложения за пътниците.