Wizz добавя нови дестинации от Варна

Нови маршрути са до Франкфрут-Хан и Прага, които ще се изпълняват два пъти седмично, както и Виена и Тел Авив с по три честоти седмично
Wizz добавя нови дестинации от Варна
Източник: Авиофорум

Унгарската авиокомпания Уизеър добавя втори самолет в базата си във Варна и разширява мрежата си от града с четири нови дестинации през летния сезон 2024, съобщиха от авиокомпанията и оператора на варненското летище.

Нови маршрути са до Франкфрут-Хан и Прага, които ще се изпълняват два пъти седмично, както и Виена и Тел Авив с по три честоти седмично. Линиите ще се изпълняват от месец август до края на летния сезон.

Благодарение на втория базиран самолет във Варна Wizz ще удвои и честотите на изпълняваните полети до Берлин, Меминген и Дортмунд в Германия и летище Шарлероа в Белгия.

С това общият брой на самолетите на Уизеър базирани в България става 7 – пет от тях са в София и два във Варна. За сравнение през миналия летен сезон базираните самолети в България достигнаха за втори път 9, но заради проблемите с двигателите на част от флота А320/321neo унгарският превозвач беше принуден да ограничи част от полетната си мрежа през 2024-а.