Как луксът при полети стана достъпен за масовия потребител

Всеки 1 процентен пункт увеличение на населението съответства на 8,4 процентни пункта увеличение на изобилието от полети.
Как луксът при полети стана достъпен за масовия потребител

Братя Райт поставят началото на ерата на авиацията на 17 декември 1903 г. с 12-секунден полет. Оттогава авиационните инженери и иноваторите на пазара направиха изживяването по-безопасно, по-бързо и много по-достъпно.

Сравняването на цените на полетите от 1970 г. до днес разкрива зашеметяващото намаление от 90,8 процента в цената на времето за летене, като трансконтиненталните полети сега са достъпни за обикновения човек. Освен това, напредъкът в авиационната технология направи летенето драстично по-безопасно днес, отколкото през 1970 г., и вероятно ще подобри безопасността на летенето в бъдеще.

Изобилието от полети се е увеличило с 980 процента, което нараства с годишен темп от 4,5 процента през последните 54 години. През същия този период световното население се е увеличило с 4,3 милиарда (117 процента), от 3,7 милиарда на повече от 8 милиарда. Всеки 1 процентен пункт увеличение на населението съответства на 8,4 процентни пункта увеличение на изобилието от полети.

Сега трансконтиненталните полети са достъпни за почти всеки. Предприемаческият капитализъм на свободния пазар не е да създава повече лукс за богатите, а да прави лукса достъпен за обикновения човек.

Въпреки че е вярно, че полетите от 70-те години на миналия век може да са имали по-просторни кабини и по-добро хранене, летенето днес е значително по-безопасно. Мрежата за авиационна безопасност проследява данните за произшествията на авиокомпаниите. Летенето е повече от 80,4 пъти по-безопасно днес, отколкото през 1970 г., а безопасността се подобрява с около 9,37 процента годишно.

Може би намаляването наполовина на времето за полети, ще позволи на хората да използват най-ценния си ресурс за други дейности, създаващи стойност.