Знаете ли, че от спагети (паста) се слабее

Редовното похапване на паста не е страшно, зависи с колко количество друга храна го комбинирате
Знаете ли, че от спагети (паста) се слабее

Вече не е нужно, докато разглеждате менюто в ресторанта, да се страхувате от страницата с пици и спагети в опит да се спасите от някой излишен килограм. Изследователи от Неврологичния институт в италианското село Поцили анализирали данни за хранителните навици на 23 хиляди италианци и установили две неща.

Първо, редовното похапване на паста не е фактор за гарантирано наднормено тегло. 

Второ, в голяма част от случаите  резултата е обратен на очакваното, може даже да се наложи вие да стеснявате дрехи. Изследването показва, че честата консумация на паста се свързва с по-нисък индекс на телесна маса и с по-здравословни съотношения между обиколките на ханш и талия (подчертаваме, „здравословни”, а не „екстремни”).

Изследването е проведено изцяло с италианци, а за тях знаем, че са страстни почитатели на така наречената средиземноморска кухня. Тя включва плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и такива, богати на полезните за сърцето рибни мазнини и зехтин, паста и разбира се вино. За ентусиастите които обмислят да хитреят и да редуват пица и спагети с мощни порции вредна храна или въглехидрати, ще постигнете същия ефект само като химера ...

Доказано е: От пастата не се дебелее - даже се слабее

Най-здравословният ежедневен прием на паста не надвишава повече от двеста килокалории (или една малка чаша), а също и за предпочитане са пълнозърнестите тестени изделия.

И на финала искаме да споделим с Вас нещо интерсно..

Знаете ли откъде произлизат спагетите? 

Може би и вие предполагате, че те произхождат от Италия? 

Спагетите всъщност идват от Китай. Знаете за китайските нудъли, които се предлагат в търговската мрежа, е твърдението вече е логично...

Статията е написана с любезното съдействие на Джоя Аморе Гранде - Онлайн магазин за италианска храна във Варна