Дали са евтини чартърните самолетни билети всъщност?

Най-евтините чартърни самолетни билети се предлагат в началото и в края на съответната чартърна линия.
Дали са евтини чартърните самолетни билети всъщност?
/ Източник: air-bg.com

Цената на чартърния самолетен билет се променя в зависимост от обема на продажбите. Много често се наблюдава силно понижаване на цената на чартърния самолетен билет с цел стимулиране на продажбите в положителен аспект. Най-евтините чартърни самолетни билети се предлагат в началото и в края на действие на съответната чартърна линия. В повечето случаи евтините чартърни самолетни билети са само еднопосочни, което е индикация да бъдем внимателни при избора си.

Възможно най-евтините двупосочни чартърни самолетни билети може да бъдат закупени, когато периодът между отиването и връщането е 7 или 14 дни или казано по-ясно, когато интервала е с цел почивка. Ако възнамерявате да имате престой в посещаваната дестинация повече от 14 дни вероятността да намерите евтин чартърен самолетен билет е много малка.

Най-скъпите чартърни самолетни билети са в разгара на най-атрактивния и силен туристически сезон, защото това е периодът интензивно изпълнен с отпуски, ваканции, местни или национални празници.

Или казано по-ясно, ако пътуването Ви е важно и искате да пътувате на изгодна цена, не рискувайте с избор в пика на туристическия сезон, за да не си останете в къщи или да платите висока цена.