ЗММ “СТОМАНА” АД

Производство и продажба на дървообработващи машини с европейско качество
ЗММ “СТОМАНА” АД
Източник: ЗММ “СТОМАНА” АД

ЗММ “СТОМАНА” АД е фирма с дългогодишeн опит и традиции в машиностроителния бранш. Основана през 1945 година в Силистра, до 1991 г. тя е един от големите производители на металорежещи машини и оборудване за леярската промишленост в България.

През 1991 год., с оглед осигуряване на възможности за ефективно управление на бизнеса в условията на бързо променяща се и високо конкурентна среда, фирмата преориентира производствената си дейност в разработване и производство на дървообработващи машини.          

Отличителна характеристика на предприятието е възможността за бързо и качествено проектиране и производство, дължаща се на потенциала на персонала и добрите производствени и технологични мощности.   

През последните години ЗММ “СТОМАНА” АД развива много богат асортимент от изделия за дървообработка - едно-, две- и много операционни машини, абрихти, щрайхмуси, пробивни машини, циркуляри, фрези, банцизи, стругове, канто- и ленто-шлайф машини, кантозалепващи машини, аспирационни уредби. Продуктите ни притежават CE сертификат, отварящ широко пътя към световните пазари.

Марката NIKMANN MASCHINEN под която се предлагат машините ни придобива все по-широка популярност в България и на световните пазари.

ПАЗАРИ  

 Над 95 % от продукцията на фирмата е предназначена за износ.

Фирмата има дългогодишни търговски отношения с контрагенти от Германия, Австрия, Испания, Холандия, Франция, Белгия, Норвегия, Унгария, Румъния, Македония, Гърция, САЩ, Русия, Украйна, Шри Ланка, Малта, ЮАР, Обединените Арабски Емирства, Саудитска Арабия, Израел, Латвия, Аржентина, Австралия и т.н.

 ДОСТАВЧИЦИ  

Като окомплектовка на машините ни използваме продукти от водещи компании в световен мащаб като немските Klinger & Born, Fried, Kleineberg, Hueck, Barke, Tripus, Saelzer, френските Crouzet и Mori, Consegni Pierino– Италия, Co-matic – Тайван и др.

 ПРОИЗВОДСТВЕНИ И ТЕХНОЛОГИЧНИ МОЩНОСТИ

Производствената стратегия на фирмата е насочена към непрекъснато внедряване на съвременни технологии и разработване на нови изделия с цел ориентиране на производството в съответствие с променящите се условия на пазарното търсене и усвояването на нови пазари. Във фирмата разполагаме с високотехнологични CNC машини, внедрена е линия за прахово боядисване.

 НАГРАДИ

Със Златен медал и диплом от Международния технически панаир в Пловдив през 2003 г. е отличена 2-операционна дървообработваща машина фреза-циркуляр SF 3000L, през 2005 г. Златен медал получи дървообработващ копирен струг модел CL 1201, през 2006 г. Златен медал получи дървообработваща фреза модел T 1002.