Рекламна агенция "Рич", фолира яхта на пристанище Варна

Във Варна „опаковаха“ 90-метрова яхта
Рекламна агенция "Рич", фолира яхта на пристанище Варна
Източник: Рекламна агенция Рич

Над 1200 кв. м. фолио и малко над километър от специална лента за отрязване и отсичане. Това са само материалите за промяна на външния вид на 90-метрова моторна яхта с шест палуби.

Останалото е труд и уменията на екипа на базираната във Варна рекламна агенция „РИЧ“. От компанията успешно са преобразили луксозна яхта, която привлича погледите на посетителите в зоната за свободен достъп на Пристанище Варна.

Фолирането (англ. wrapping – опаковане с винилов филм, прост начин за промени във външния вид на автомобил, ван, камион или автобус) на плавателен съд не е нещо ново за нас. Имаме опита от работата по ветроходни яхти у нас и в Румъния – по-разпознаваеми от тях са Scorpio (Grand Soleil 42), след това с пълното преобразяване на същата лодка като LZ yachting 1991, тази пролет с One Spirit (Italia 9.98) и т.н.

, коментира пред нашия журнал Росен Желязков, основател и собственик на „РИЧ“.

Предимствата на фолирането пред боядисването са много.

Тенденцията за пълно фолиране на плавателни съдове е сравнително нова, досега се ползваше за части от корпуса. Както обикновено, така и сега, използвахме фолио от най-високия клас а американският производител 3М, което е устойчиво на киселини, соли и екстремни атмосферни условия. 

Последното нововъведение лентата за отсичане на водолиния или по буртика – безопасно, тъй като не се работи с нож и крайният резултат са равните линии. Огромен избор на цветове, нюанси, металик ефекти и гланц или мат финиш, чрез които се постигат невероятни дизайни без това да се отрази на цената. Не на последно място едно от най-важните предимства – икономия на труд и време

, заяви още управителят на „РИЧ“.