Новият мениджър на авиокомпанията Emirates за България е Мехмет Гюркайнак

Emirates назначи Мехмет Гюркайнак за директор на авиокомпанията в Турция, Румъния и България.
Новият мениджър на авиокомпанията Emirates за България е Мехмет Гюркайнак
Източник: Emirates

Emirates назначи Мехмет Гюркайнак за директор на авиокомпанията в Турция, Румъния и България. От 1 юни той замени Бахар Ахмет Биринчи, който се пенсионира след като заемаше поста от 1993 г.

Завършил факултета по инженерство по електротехника и електроника на Истанбулския университет, Гюркайнак има магистърска степен по финансов мениджмънт от Johnson & Wales University в Роуд Айлънд, Съединени щати.

Мехмет Гюркайнак се присъединява към Turkish Airlines през 2011 г. и работи като анализатор на търсенето и полетите в продължение на три години, преди да поеме ролята на генерален мениджър на Turkish Airlines в Алжир. Премествайки се от последната си позиция като генерален мениджър на Германия за Turkish Airlines и като авиационен професионалист с над 11 години опит в управлението на приходите, продажбите и маркетинга, Гюркайнак ще култивира своя опит и силна професионална мрежа, за да стимулира търговските инициативи на Emirates в местния пазар и да постигне своите бизнес цели.

Като част от ролята си на нов Country Manager, Мехмет Гюркайнак също ще представлява Emirates в Турция, Румъния и България, като ще работи в тясно сътрудничество с местните партньори, летища и други представители на авиационната индустрия, за да продължи развитието на местния туристически сектор. В допълнение към идентифицирането на възможности за създаване на нови партньорства, които ще позволят на авиокомпанията да продължи да допринася за местната икономика, ще осигури въздушна свързаност от световна класа както за пътници, така и за товари и ще разшири своята клиентска база.

Мехмет Гюркайнак до миналата година  беше представител на Turkish Airlines в България. Той работеше много добре с туристическия бизнес у нас и е много харесван от него.