Купиха земята за болница „Сърце и мозък“ в Стара Загора

По предварителни разчети в строежа и оборудването на новата болница ще бъдат инвестирани 100 млн. лева
Купиха земята за болница „Сърце и мозък“ в Стара Загора
Източник: divident.eu

Сделката за закупуване на земята, върху която ще бъде изградена болница „Сърце и мозък“ в Стара Загора е финализирана. Новата инвестиция е на етап проектиране. Болницата в Стара Загора ще бъде разположена на площ от 20 дка, северно от пътя за „Метро“. За това съобщи Стефан Шоселов, председател на Съвета на директорите на Индустриална зона „Загоре“. На този етап той отказа да коментира параметрите на сделката – цената, на която е продадена земята, както и общите приходи от реализацията на сделката. Очакваме финалните плащания от инвеститора - „Търговска лига – Глобален аптечен център“, допълни той.

През септември миналата година, на свое заседание, общинските съветници на Стара Загора гласуваха почти единодушно техен упълномощен представител да подкрепи инвестиционните намерения на „Търговска лига – Глобален аптечен център“ за изграждане на болница от веригата „Сърце и мозък“ върху общински парцели, включени в Индустриална зона „Загоре“.

В инвестиционното си намерение от "Търговска лига" посочват, че ще инвестират около 100 милиона лева и ще разкрият първоначално 600 работни места, които след финалната реализация на проекта, ще нараснат на 900. Болницата ще бъде в два корпуса, ДКЦ и дом за стари хора и трябва да бъде завършена до 72 месеца от старта на инвестицията.