Регионалният министър потвърди предстоящото увеличение на толтаксите с 50 процента

Предвижда се цената на толтаксите да се определя от километрите, които изминават превозвачите.
Регионалният министър потвърди предстоящото увеличение на толтаксите с 50 процента

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков потвърди за предстоящото увеличение на толтаксите с 50 процента, след като това бе отложено в края на миналата година с цел да бъде намерен по-справедлив механизъм. Около 600 милиона лева ще бъде приходът от толсистемата на годишна база, ако таксите бъдат повишени, показват разчетите. 

Предвижда се цената на толтаксите да се определя от километрите, които изминават превозвачите. За километрите над определен пробег – около 5 хил. км в рамките на месец, което според министър Иван Шишков подлежи на преценка, ще има намаление. Желанието е да бъдат облекчени превозвачите, които изминават най-големи разстояния в България.

Около 600 милиона лева ще бъде приходът от толсистемата на годишна база, ако таксите бъдат увеличени. Такива са разчетите. Зависи и от трафика, който е нараснал значително

, каза заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков, който заедно с министър Иван Шишков инспектира строителството на магистрала "Европа".