Летище "Лондон Сити" първо премахва ограничението за 100 мл течности в ръчния багаж

Летището става първият авиовъзел в Англия, който се отказва от ограничението за течности до 100 милилитра.
Летище "Лондон Сити" първо премахва ограничението за 100 мл течности в ръчния багаж
Източник: Ройтерс

На пътуващите през летище "Лондон Сити" вече няма да се налага да ровят из багажа си заради забравени на дъното на чантата крем за ръце или бутилка вода, ни информира Ройтерс.

Летището става първият авиовъзел на британската столица и общност, който се отказва от ограничението за течности до 100 милилитра в ръчния багаж, наложено през 2006 година, когато полицията разкри заговор за нападение, включващ течни експлозиви, на летище "Хийтроу". 

Летище "Лондон Сити", което е разположено на 10 км източно от центъра на британската столица, е най-натоварената британска аерогара към момента, която въвежда технологията, след като по-рано това направи по-малкият летищен оператор "Тийсайд" в Североизточна Англия. 

Благодарение на новите високотехнологични скенери пътниците, които преминават през проверките за сигурност, ще могат да пренасят до два литра течности, няма да се налага да отделят тоалетните си принадлежности в специален плик, нито да вадят лаптопите и другите си електронни устройства. 

Редица летища в САЩ, както и амстердамското "Схипхол" вече инсталираха високотехнологичните скенери, а "Хийтроу" ги тества.