Акциите на Airbnb се сринаха след скандал за скрити камери в спалните и баните

Всичко това се случва на фона на увеличени с 40 на сто приходи на платформата през 2022 г.
Акциите на Airbnb се сринаха след скандал за скрити камери в спалните и баните
Източник: Ройтерс

Акциите на Airbnb се сринаха с цели 6% късно снощи, след като независимо онлайн издание публикува доклад, който изследва неприятните преживявания, които клиентите са имали по време на престои, резервирани чрез платформата за краткосрочно наемане, предаде Ройтерс.

В анализа на The Bear Cave се споменава за различни инциденти, изпитали гостите, отседнали в индивидуално управлявани места за настаняване. Примери за такива преживявания са изискванията за изненадващо почистване и анулации в последния момент, както и множество примери за гости, намиращи скрити камери в спални и бани.

Към този момент Airbnb не е отговорила на запитване за коментар относно доклада, пише още Ройтерс. Всичко това се случва на фона на увеличени с 40 на сто приходи на платформата през 2022 г.

Базираната в Сан Франциско компания отчете 16 на сто увеличение на активните през четвъртото тримесечие на 2022 г. спрямо същия период на 2021 г. Резервираните нощувки са нараснали с 20 на сто спрямо година по-рано, но въпреки това данните не успяха да отговарят на прогнозите на анализаторите.

В момента съществува и тенденция някои от най-добрите професионални домакини, работещи с компанията, да премахват своите предложения от Airbnb и да създават свои собствени сайтове за резервации, предлагащи по-изгодни сделки, посочва Ройтерс.