От TikTok смятат, че забраната на апликацията ще навреди на икономиката на САЩ в перспектива

Компанията майка на TikTok - ByteDance не е собственост и не се контролира от нито едно правителство или държавна институция.
От TikTok смятат, че забраната на апликацията ще навреди на икономиката на САЩ в перспектива

Критиците на TikTok се опасяват, че неговите потребителски данни в САЩ могат да бъдат предадени на правителството на Китай от приложението и предизвикаха нарастващи призиви за неговата забрана от американските законодатели. Миналата седмица TikTok каза, че администрацията на президента Джо Байдън е поискала китайските му собственици да се откажат от дела си в приложението или то може да бъде изправено пред забрана в САЩ.

Забраните са подходящи само когато няма алтернативи. Но ние имаме алтернатива

, се казва в показанията на главният изпълнителен директор на мобилното приложение TikTok на китайската компания майка ByteDance - Шoу Зи Чу. В подготвените си бележки той подчертава потенциалното отрицателно икономическо въздействие на подобна забрана, заявявайки, че тя ще навреди на американския бизнес и ще навреди на икономиката на САЩ.

Ние не вярваме, че забрана, която вреди на американския малък бизнес, вреди на икономиката на страната, заглушава гласовете на над 150 милиона американци и намалява конкуренцията на все по-концентрирания пазар, е решението за справяне с един проблем

, заключава Шoу Зи Чу.

В показанията на Чу също така се казва, че 60% от компанията-майка ByteDance са собственост на глобални институционални инвеститори, включително Blackrock, General Atlantic и Sequoia, около 20% от основателите на компанията и около 20% са собственост на нейните служители, "включително хиляди американци".

В понеделник TikTok заяви, че повече от 150 милиона души в Съединените щати използват TikTok на месечна база, след като през 2020 г. обяви, че 100 милиона американци са използвали приложението.

Докато потребителите в Съединените щати представляват 10% от нашата глобална общност, техният глас представлява 25% от общите гледания по света

, се казва в показанията на Чу.

Чу също така посочва, че текущите версии на приложението не събират точна или приблизителна GPS информация от потребители в САЩ.