Sony обявява рязко увеличение на цените на трите нива на PlayStation Plus

Увеличението на цените е глобално и влиза в сила от 6 септември.
Sony обявява рязко увеличение на цените на трите нива на PlayStation Plus
Източник: Notebookcheck

Тристепенният подход на Sony към PlayStation Plus беше критикуван, че предлага по-малка стойност от Xbox Game Pass поради липсата на ексклузивни игри за PlayStation в първия ден. Сега компанията следва стъпките на Microsoft, като обявява рязко увеличение на цените за всички нива на PS Plus, а именно PlayStation Plus Essential, Extra и Premium. PlayStation Plus Deluxe, алтернативата на Premium в някои региони, също ще бъде по-скъпа.

PlayStation Plus Essential вече ще струва 80 щатски долара/72 евро/60 британски лири годишно вместо 60 щатски долара. По същия начин PlayStation Plus Extra се продава на дребно за 135 щатски долара /135 евро/100 британски лири, а PlayStation Plus Premium - за 160 щатски долара/122 евро и 120 британски лири. Цените на едномесечните и тримесечните планове също са се увеличили, но Sony не уточнява с колко. Увеличението на цените на PlayStation Plus влиза в сила от 6 септември. Тези, които вече са абонирани за услугата, ще трябва да платят новите цени при подновяване.

В интервю за TweakTown Джим Райън, ръководител на PlayStation, казва, че увеличението е "оправдано и необходимо", което е озадачаващо, като се имат предвид стремително растящите продажби на PlayStation през това тримесечие. Заплащането на нещо толкова важно като облачните запаметявания и мултиплейъра е нелоялна практика. Когато имате няколко ексклузивни игри, повечето от които без мултиплейър функционалност, това несъмнено ще накара повече хора да се насочат към Xbox Game Pass.