Маркетинг за задържане в реалния свят без да сме нахални

Ето няколко примера от реалния свят, които вероятно вече сте срещали - и всички те са изключително ненатрапчиви.
Маркетинг за задържане в реалния свят без да сме нахални
Източник: SendGrid

Готови ли сте да видите маркетинга за задържане на клиенти в действие? Ето няколко примера от реалния свят, които вероятно вече сте срещали - и всички те са изключително ненатрапчиви:

1. Точки за постижения на Xbox

Xbox върши невероятна работа, за да накара своята общност да се връща за още. Играйте игра, направете нещо готино, спечелете точки и осребрете точките си за отстъпки за още игри. Повторете.

Всичко от постижения до списъци с приятели до известия примамва потребителите да влизат и да трупат часове в игри. Това е страхотно потребителско изживяване с безкраен цикъл, който държи общността предизвикателство и е страхотен източник на пари за Microsoft.

Това е маркетинг за задържане, направен правилно – и вероятно дори не изглежда като „маркетинг“.

2. Бръсначите на Хари

Harry’s продава бръсначи, но начинът, по който ги продава, е маркетингова тактика за задържане. Марката използва модел на абонаментна кутия, за да примами клиентите да се запишат за редовна смяна на ножовете.

Да, доброто бръснене си е добро бръснене. Но ако клиентът хареса покупката, той ще задържи бръсначите – вероятно завинаги.

Вместо да използва имейл маркетингови кампании и пренасочване, за да накара всеки купувач за първи път да се върне, Harry’s ги прави постоянен клиент от самото начало. как? С огромни отстъпки за абонаментни сделки. Разбира се, Harry’s губи част от всяка продажба поради отстъпката, но това е гарантирано завръщащ се купувач.

3. Super Cash на Old Navy

Super Cash на Old Navy е гениален. За всеки $25, които похарчите, ще спечелите $10 в Super Cash, но ще трябва да изчакате, за да ги използвате на по-късна дата. И ако току-що сте похарчили $100 и сте спечелили $40 в Super Cash, не искате да ги загубите, нали? Това би било разточително. Така че вероятно трябва да се върнете след няколко седмици и да похарчите още $100. И така цикълът продължава.

Тази маркетингова стратегия за задържане кара клиентите да се връщат за все повече и повече. Те не искат да пазаруват някъде другаде, защото този Super Cash е „използвай го или го загуби“ – и никой не иска да загуби нищо.

Персонализирайте вашия маркетинг за задържане чрез избор на пазарен сегмент

Сегментът помага за събирането, почистването и използването на вашите клиентски данни. С прозрения като това можете да активирате маркетинга за задържане с точните клиенти в точното време с правилното послание на правилния канал.

Е, след като стеснихте каналите, стратегиите и тактиките си,  имате необходимите данни за начало на кампанията си, следователно е време да инвестирате малко време и средства за вашия потенциален успех.