Шансовете на България за влизането в еврозоната от 1 януари 2024г намаляват.

Очакванията са, до дни да се обяви официално отлагането "за пореден път" на влизането ни в Еврозоната под някакава символична или дипломатична обосновка.
Шансовете на България за влизането в еврозоната от 1 януари 2024г намаляват.
/ Източник: Спестовник

Влизането на определено публично лице в списъка "Магнитски" отговорно за преговорите с ЕС за влизането на България  в еврозоната от 1 януари 2024г.,  значително е понижило шансовете ни.


Има информация, че на скорошна среща финансовите министри на Еврозоната са били потресени, че човекът, който им е презентирал България за член на ЕРМ-2 и Банковия съюз е част от групата лица в "Магнитски". Особено неприятен за тях е факта, че те са позволили в елитната група на представителите на държавите в Еврозоната да попадне "компрометираната" фигура на нашият представител.

Очакванията са, до дни да се обяви официално отлагането "за пореден път" на влизането ни в Еврозоната под някакава символична или дипломатична обосновка, като ни се предостави време да си стегнем редиците.


В израз коректност е редно да се отбележи, че не изпълняваме различни критерии, със законодателство още не сме готови, банковата система не е готова, а темата за корупцията е добре да не я дискутираме.