Има идея авиовръзката на Бургас с Гданск да се превърне в целогодишна

Полските туристи формират значителен дял от туристопотока за летния сезон
Има идея авиовръзката на Бургас с Гданск да се превърне в целогодишна
Източник: Пресцентър на Летище Бургас

Фактът, че концесионерът на Летище Бургас промотира България на „туристическо роудшоу“ в Полша, организирано с подкрепата на Министерството на туризма на Република България и  че местният парламент в Бургас одобри предложението на кмета Димитър Николов за  сътрудничество между Община Бургас и Община Гданск, дават своите резултати.
На туристическото събитие се проведоха множество двустранни срещи с представители на водещи тур оператори и туристически агенции от Полша и България, което чертае добра перспектива за в бъдеще.

По думите на градоначалника Димитър Николов пред съветниците Община Бургас, той води разговори пряката въздушна линия до Гданск да стане целогодишна.

Директните полети между Летище Бургас и полските дестинации допринасят за 30 % от пътникопотока на летището.

По данни от пресцентъра на летището сезонът тази година започна твърде рано и се очаква да продължи по-дълго. В този контекст идва и друга информация от кмета по време на сесията, че се водят разговори да бъде увеличена сезонността на определени полети до 31 декември, а по възможност да се избере и едно европейско летище за  целогодишен полет до Бургас, срещу финансово подпомагане от Фонда за стимулиране на полетите, ако и останалите общини, участници във Фонда се съгласят.

Полша се очертава като най-силен туристически пазар за този сезон, подчертават от пресцентъра на Летище Бургас.