Ден на отворените врати за пилотски позиции в Wizz Air

Wizz Air ще проведе първия си Ден на отворените врати за пилотски позиции в София тази година.
Ден на отворените врати за пилотски позиции в Wizz Air
Източник: Wizz Air

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, ще проведе първия си Ден на отворените врати за пилотски позиции в София тази година.

Авиокомпанията кани всички, които мечтаят за кариера в авиацията, да заповядат на събитията ѝ на 6 април в хотел Новотел в София. Както пилоти с богат стаж, така и млади таланти без летателен опит, които тепърва искат да навлязат в авиационната индустрия, могат да се присъединят, за да научат повече за възможностите за кариера в Wizz Air. 

Денят на отворените врати в София ще се състои от 2 части и ще включва презентации от екипа на Wizz Air с информация за авиокомпанията, нейните стандарти, култура и кариерни възможности. Присъстващите ще могат и да зададат всички въпроси, които имат относно авиокомпанията или процеса на кандидатстване за пилот.

Първата част на събитието е Ден на отворените врати за пилоти. Тя започва в 10:00 ч. и ще е фокусирана само върху опитни пилоти – капитани и първи офицери с лиценз EASA, които проявяват интерес да продължат кариерата си в Wizz Air. Авиокомпанията предлага възможност за присъединяване към екипажа на Wizz Air директно на командирска позиция чрез уникалната програма „Direct Entry Captain Program“, създадена за опитни пилоти на Airbus, които ще преминат през обстойна 6-месечна програма за повишаване на квалификацията преди да стартират работа като капитани в мрежата на Wizz Air. Кандидатите, които имат желание да издигнат кариерата си до нови висоти в най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, трябва да се регистрират за събитието предварително.

Втората част ва събитието – Ден на отворените врати на Wizz Air Pilot Academy, е насочена към таланти без летателен опит в индустрията. По време на събитието те ще се запознаят с възможностите как могат да започнат кариерата си като търговски пилоти в мрежата на Wizz Air чрез интензивната тренировъчна програма, предоставяна от Wizz Air Pilot Academy. Събитието за амбициозни кандидати ще започне в 13:00 ч. на 6 април в хотел Новотел, а желаещите трябва да се регистрират.

Част от Wizz Air Pilot Academy е и програмата „She can fly cadet“, която е ориентирана към жени, желаещи да станат пилоти. Плановете на авиокомпанията са да осигурява 20+ работни пилотски места годишно за жените, които също вярват, че не трябва да съществуват полови бариери. Кадетите, които се присъединят към Wizz Air, завършвайки Wizz Air Pilot Academy, ще имат възможност да управляват самолет от модерната и непрекъснато нарастващата флотилия на авиокомпанията по над 1100 маршрута до почти 200 дестинации в 50+ държави. 

Wizz Air е изключително ангажирана с развитието и благосъстоянието на своите пилоти, като им осигурява конкурентни заплати, водещо в бранша обучение, безсрочен и сигурен договор, както и гъвкави и фиксирани графици за полети за по-добър баланс между професионалния и личния живот. Амбициозните планове на Wizz Air са да увеличи повече от три пъти размера на флотилията си до 500 самолета до 2030 г.